𝕭𝖆𝖘𝖙𝖆𝖗𝖉𝖘 𝖔𝖋 đ•­đ–”đ–đ–šđ–˜đ–‘Ă€đ–“

Rob - Warhawk, Rawhide

Kategori: AllmÀnt

Foto: Varghamne ArtPhotography
 
1. Hej, tjena, hallÄ och diverse dumheter. LÀngesen vi gjorde en intervju nu! Hur Àr dagsformen och hur mÄr gubbkroppen nuförtiden?
God afton!
Gubbkroppen mÄr som den förtjÀnar, trasiga knÀn, dÄligt minne, kapade sÀdesledare  och ett hÄrfÀste som endast en mor kan Àlska.

2. Du har numera ett nytt band som heter Warhawk. Hur uppstod detta band? Och hur skulle du sjÀlv beskriva hur det lÄter? Presentera gÀrna manskapet med.
Jag hade Àran att bli tillfrÄgad om att fÄ testsjunga pÄ ett projekt med nÄgra trevliga herrar som Àr belÀgrade i Göteborg. De lirar alla ihop i ett annat ballt  projekt som heter Strul och de Àr grymt sammansvetsade.
De skickade över fyra lÄtar och jag blev sÄld direkt. RÀtt tempo och rÀtt attityd.
Om jag skulle försöka beskriva hur det lÄter sÄ skulle jag sÀga tidigt Ättiotal med influenser som Girlschool, Tank, Judas Priest och möjligtvis en liten liten del Motörhead.
Manskapet bestÄr av Erik pÄ bas, Per pÄ gitarr, Matte pÄ trummor och jag pÄ sÄng.
 
Foto: Frida Åhman

3. Det har blivit en singel, ep, studiolive och fullÀngdare pÄ rÀtt kort tid. KÀnns detta band som en nytÀndning för dig musikaliskt?
Har redan en ny fullÀgnare som Àr redo att slÀppas, vÀntar bara pÄ slutmix och att omslaget ska bli fÀrdigt.
Ja det har helt klart varit en nytÀndning, dessa herrar Àr maskiner, de spottar ut nya grymma lÄtar pÄ löpande band. KÀndes konstigt i början att bara vara ansvarig för en mikrofon och inte göra nÄgra riff.
Nu kÀnns det tvÀrtom, jag fÄr fÀrdiga lÄtar presenterade för mig pÄ ett silverfat, fÄr en kÀnsla och skriver texter utifrÄn den.

4.  Ni har ju Àven redan hunnit med en del livespelningar med Warhawk. Har ju sjÀlv bevittnat en spelning med er och det var ju röjigt och gött. Hur tycker du sjÀlv responsen har varit?
Responsen har varit grym, vi har haft en trogen skara som dykt upp och supportat oss, det börjar ramla in erbjudande och jag hoppas vi kommer ut mer pÄ vÀgarna snart, vi Àr sÄklart ett ganska nytt band och behöver absolut spela mer för att alla detaljer ska falla pÄ plats. Finns alltid nÄt att fila pÄ. Allt kan bli bÀttre, hade det inte vart sÄ hade man vÀl redan varit fÀrdig med det glamorösa livet som hobbymusiker antar jag?

5. Debutalbumet Pray For War som kom 2022 har ju ett jÀvligt hÄrt omslag. BerÀtta lite om idén till det?
Det Àr Laney, min mer intellektuella och snygga hÀlft som skapat omslaget. Vet inte om det finns sÄ mycket idé bakom. Hade lÄten Pray for war och titeln Àr för bra för att inte anvÀnda som skivtitel.
Det Àr en förbannad hök pÄ krigsstigen, no more no less.
 
6. Nu senast var det spelning som förband tillsammans med norska Deathhammer till Armory frÄn Göteborg. Hur gick det för er pÄ den spelningen?
Jag tror det gick bra, första gÄngen jag kÀnt att vi haft ett riktigt bra ljud pÄ scen, har inte kollat pÄ nÄgra liveupptagningar Àn, brukar ta nÄgon mÄnad innan jag vÄgar kolla, bÀttre att leva i tron om att det va bra och vi sÄg balla ut Àn att inse att man gjort bort sig som vanligt. Publiken verkade glada, vi blev berusade och vi fick sÄlt massa merch. Kan inte se det pÄ nÄgot annat sÀtt Àn en lyckad afton.
 
7. Ni har Àven gjort en lÄt pÄ svenska med Warhawk som lÄter jÀvligt go. Vad fick er att göra det och kommer det bli fler lÄtar pÄ svenska?
Det Àr egentligen en lÄt pÄ engelska, jag gick runt och nynnade pÄ den och det dök upp nÄn svensk text i huvudet som jag inte kunde slÀppa, va mer ett skÀmt att spela in den men blev nöjd över resultatet. Nu finns bÄda versionerna inspelade och vi fÄr se vilken som hamnar pÄ nÀsta platta.
Är inte alls omöjligt att det blir mer svenska lĂ„tar, kanske Krigshökerz.

8. Du Àr ju Àven RawhideŽs starke man. Rawhide har ju som du vet legat mig varmt om hjÀrtat Ànda sen starten och Àr sÀkert det band jag sett live flest gÄnger. 2020 Ärs slÀpp Raw Deal var ju jÀvligt starkt och det borde alla kolla upp! Hur ligger det till med det bandet nu? Finns det? Om inte sÄ kommer jag krÀkas pÄ dig! SVARA SA JAG!!!
Rawhide har legat pÄ is ganska lÀnge, finns sex lÄtar som varit inspelade i flera Är men aldrig blivit slÀppta.
Efter Raw Deal slutade erik i bandet och Micke P hoppade in pÄ bas. Vi kom aldrig riktigt igÄng igen, livet kom emellan och alla har varit upptagna med andra projekt, hus, ungar, hembrÀnt osv osv.
Vi pratade om att dra igÄng igen, tyvÀrr kÀnde Carl att han inte hade orken att sÀtta sig pÄ trummpallen igen. Det kÀndes som att gravstenen för Rawhide va klar. En trummis som Carl Àr svÄr att hitta men ur dimman dök det upp ett ovÀntat ljus, nu stÄr vi redo att börja repa igen, vill inte gÄ ut med den nya medlemmen förrÀn allt Àr klart men kan dock sÀga att suget just nu Àr större Àn pÄ lÀnge.
 
9. Det var tal pÄ ditt skivbolag Devils Grip Records sist vi prata. SlÀpp med egna Warhawk och Exhausted Cocks det sista. NÄgra fler releaser dÀr inom snar framtid?
Letar efter bra band hela tiden, hade gÀrna slÀppt massor av plattor. TyvÀrr har vinyler en dyr prislapp och jag Àr trots allt en fattig bonnadrÀng med miljoner projekt i huvudet.

10. Devils Grip Design med. BerÀtta om det.
Har hÄllt pÄ att krÀnga t-shirts sÄ lÀnge jag kan minnas. Det va sÄ jag överlevde festivaler och annat sköj i ungdomens glansdagar. Inför varje resa sÄ packades det en sÀck med tröjor och ett par kalsonger och sen bar det av.
Hade Ă€ven ett ”skivbolag” som hette Röv Records ihop med nĂ„gra vĂ€nner. Vi gjorde ett gĂ€ng samlingsplattor och tryckte tröjor. KrĂ€nga skit för att man trĂ€ffar massor av roligt folk, ibland gick man till och med plus pĂ„ att Ă„ka ivĂ€g en sommar och hĂ€rja pĂ„ festivaler, varför bryta ett vinnande koncept.
Antar tanken Àr att sÀlja balla bootlegs t-shirts tills jag har rÄd att slÀppa plattor.
Den som lever fÄr se.
 
11. Är det nĂ„t mer matnyttigt man behöver veta om dina band och andra grejer sĂ„ Ă€r det dags att sĂ€ga det för nu var det slut. Annars sĂ„ sĂ€g nĂ„t (o)smart bara.
Har alltid projekt i huvudet som ligger och lurar, flumbandet Devils Bong, dödsbandet OUGH och könsbandet Örjans Orkester Ă€r bara nĂ„gra av mina skötebarn som behöver tas hand om nĂ€r tiden kĂ€nns rĂ€tt.
Tackar för intervjun!
Warhawk - Pray for war live - https://www.youtube.com/watch?v=oMKG7OMhzmk
Warhawk - Fool me twice live - https://www.youtube.com/watch?v=HNwa1A9Bf88
Â