𝕭𝖆𝖘𝖙𝖆𝖗𝖉𝖘 𝖔𝖋 đ•­đ–”đ–đ–šđ–˜đ–‘Ă€đ–“

Robert FjÀllsby - Gehennah, The Coffinshakers - SkivfrÄgor

Kategori: AllmÀnt

1. Varför samlar du pÄ skivor?

Jag har nog alltid haft nÄn sorts samlarbeteende.. har vÀldigt lÀtt för att fylla lÀgenheten med allt möjligt. Att jag började samla skivor var nog för att man fick nÄn magisk, extremt vanebildande kÀnsla nÀr man pÄ Knastret i Karlstad upptÀckte att man kunde hitta t.ex "Welcome to Hell" och plötsligt Àga en sÄn vad man tyckte dÄ nÀrmast mytisk platta.

2. Samlar du pÄ olika genres eller bara hÄrdrock/metal?

Skulle sÀga att min samling bestÄr av 1/4 hÄrdrock/metal. För 20 Är sedan var det nog nÀrmare 90%.. Har nog en ovanligt blandad samling numer skulle jag tro.

3. Vilket Àr ditt bÀsta skivköp?

SvÄr frÄga.. MÄnga plattor man köpte nya i början av '90-talet har ju visat sig bli bra affÀrer sÄklart. Ett köp som jag minns att jag var oerhört nöjd med var nÀr jag hittade "Death Metal"-samlingen pÄ Noice för en tia pÄ Knastret i början av '90-talet. Destructions "Infernal Overkill" i mint condish med poster OCH "Bloody Vengeance" med Vulcano för ett pund styck i en butik i London typ '93 Àr ju ocksÄ ett starkt minne..

4. Vilken skiva i din samling betyder mest för dig och varför?

SvÄrt.. Signerade "Welcome to Hell" ligger högt eftersom det var en av de första jag köpte.

5. Vilken enskild skiva du köpt har du lagt mest pengar pÄ? (Valfritt att skriva hur mycket den kostade)

Det Àr nog Buffalo - "Volcanic Rock". Det Àr ocksÄ en av de bÀsta skivorna som gjorts.

Buffalo - Volcanic Rock 1973 - https://www.youtube.com/watch?v=0rzxM6Z_oDQ

6. Vilket skulle du sÀga Àr ditt onödigaste köp?

Det beror ju pÄ hur man ser pÄ saken, man har ju köpt mycket som inte Àr bra genom Ären.. Har nog rÀtt mÄnga nu som jag inte ens lyssnat pÄ!

7. SjÀlv tycker jag att mÄnga vinyler Àr onödigt dyra Àven nÀr dom inte Àr vÀrda just det priset. Vad tycker du om detta?

Ja, det Àr klart. Tycker inte om det hÀr med att man de senaste 10 Ären i stort sett bara slÀpper limiterade samlarutgÄvor av varenda platta. Roligare att samla pÄ plattor som har rÄkat bli rariteter eftersom ingen köpte dem frÄn början..

8. Hur nördig Àr du i ditt samlande? SjÀlv anser jag att skivor ska spelas och att det inte alltid Àr skivans skick som Àr det viktigaste utan vad som Àr pÄ den. Hur ser du pÄ saken?

Ja, det Àr lite olika frÄn skiva till skiva.. SÄna man haft med sig genom Ären fÄr gÀrna vara naturligt slitna av en sjÀlv, men köper man en platta nu sÄ ska den va riktigt fin och komplett.. och original. Sen ska de ju sÄklart spelas, annars Àr det ju ingen idé att ha dem.. Ny-pressar som kommer nuförtiden gÄr nÀstan alltid helt bort för mig.

9. Vilken skiva har du inte i din samling men hoppas kunna fÄ tag pÄ nÄn dag?

Nu med discogs o eBay Àr det ju inga problem att fÄ tag i vad som helst bara man kan pynta för det. Tycker Àven det tar lite udden av det roliga med samlandet..

10. Vilket föredrar du? Vinyl eller cd? Utveckla gÀrna!

Vinyl. CD har inte varit intressant ur samlarhĂ€nseende för mig sedan nyhetens behag lade sig ett par veckor efter jag skaffade min första CD-spelare. Är ju bra att ha i bilen dock!
??
BonusfrÄga: Tycker du gula geten Àr vÀrd det höga pris den vanligtvis har?

Det Àr vÀl logiskt enligt kapitalismens regler. Finns ju mÄnga bra mycket dyrare plattor som Àr sÀmre, sÄ varför inte? Skulle jag betala ett sÄnt pris? Nej.

 
 
 
Â