𝕭𝖆𝖘𝖙𝖆𝖗𝖉𝖘 𝖔𝖋 đ•­đ–”đ–đ–šđ–˜đ–‘Ă€đ–“

Christoffer Dahlqvist - Loud NŽNasty, XXX mm - SkivfrÄgor

Kategori: AllmÀnt

1. Varför samlar du pÄ skivor?

Jag anser inte mig sjÀlv som en samlare som mÄste ha alla pressar pÄ en visst album, eller med bonuslÄtar hit och dit, utan för att kunna fÄ möjligheten att lyssna pÄ vad jag vill, nÀr jag vill.

Är fortfarande ingen Spotify-snubbe som lyssnar online om det Ă€r inte Ă€r nĂ„t speciellt man vill kolla upp för stunden.

Sen Ă€r ju upplevelsen total nĂ€r man hittar ett ex som man letat efter lĂ€nge och man kommer hem och luktar pĂ„ konvolutet och kĂ€nslan av vĂ€lmĂ„ende intar alla sina sinnen! Sen efter nĂ„n timme brukar det oftast gĂ„ över tyvĂ€rr och man MÅSTE bara leta efter nĂ„t annat ha ha.

2. Samlar du pÄ olika genres eller bara hÄrdrock/metal

Det Àr oftast heavy-chanren som införskaffas, Àven om det det dÄ och dÄ hamnar en del country hÀr.

3. Vilket Àr ditt bÀsta skivköp?

Rent ekonomiskt Àr det nog Still Not Black Enough med W.A.S.P. som jag köpte för ca nÄn hundring pÄ en marknad i Stockholm för massa Är sedan. (Mitt framför nÀsan pÄ Robban, ha ha) Annars Àr det mest förlustaffÀrer man gör ha ha.

4. Vilken skiva i din samling betyder mest för dig och varför?

Det mÄste vara Metallica - Ride The Lightning, som jag fick köpa utav en skolkamrat pÄ klassfest i mellanstadiet.

Den skivan luktar fortfarande Ryska posten och hallonsaft!

5. Vilken enskild skiva du köpt har du lagt mest pengar pÄ? (Valfritt att skriva hur mycket den kostade)

Bra frÄga. Jag tar alltid av prislappen sÄ fort jag kommer hem för att inte fÄ dödsÄngest nÀr man börja rÀkna pÄ hur mycket cash man lagt genom Ären. Men nÄn boot med Metallica köpte jag i fjol för en 6-700 spÀnn. Det Àr nog max jag lagt pÄ enstaka ex tror jag.

6. Vilket skulle du sÀga Àr ditt onödigaste köp?

Det Ă€r i SÄRKLASS tvĂ„ EPs utan omslag med Madam X som jag hittade pĂ„ tradera. TyvĂ€rr sĂ„ visade det sig att det inte var Madam X, utan "Madame X" som körde nĂ„n sorts tysk synthpop eller nĂ„n riktig dynga.

DÄ Àr det bara att ta pÄ sig skÀmshatten och gÄ vidare i livet!

7. SjÀlv tycker jag att mÄnga vinyler Àr onödigt dyra Àven nÀr dom inte Àr vÀrda just det priset. Vad tycker du om detta?

Absolut. Visst, jag tycker det Àr roligt med udda utgÄvor, men det fÄr ju finnas nÄn grÀns.

8. Hur nördig Àr du i ditt samlande? SjÀlv anser jag att skivor ska spelas och att det inte alltid Àr skivans skick som Àr det viktigaste utan vad som Àr pÄ den. Hur ser du pÄ saken?

Det beror lite pĂ„. Originalpressar Ă€r ju alltid goare Ă€n nypressar tycker jag. Även om just det exet Ă€r lite slitet och hĂ„rt Ă„tgĂ„nget sĂ„ Ă€r det ju mer Ă€kta vara. Är inte alls för re-masters utav gamla plattor ljudmĂ€ssigt heller för den delen. Det var ju inte sĂ„ det lĂ€t förr sĂ„ dĂ„ kan det vara!

Loudnesskriget ska vi inte snacka om! Skönt att det börjar bli passé nu.

Om man drar upp volymratten pÄ Out of the Cellar med Ratt till samma nivÄ som Mein Teil med Rammstein, sÄ Àr det dÄ fanimig lika mycket tryck i Ratt-plattan som Rammstein.

9. Vilken skiva har du inte i din samling men hoppas kunna fÄ tag pÄ nÄn dag?

Det Àr bl.a. X-Factor med Maiden pÄ vinyl. Inte vÀrldens bÀsta platta dock, men det sentimentala vÀrdet i den plattan stÄr högt. Har bildvinylen pÄ nÄn brassepress, men det Àr ju inte samma sak.

10. Vilket föredrar du? Vinyl eller cd? Utveckla gÀrna!

Nu var du snÄl med alternativen tycker jag! Absolut vinyl utav dom tvÄ utan tvekan, men tycker Àven kassetter har sin charm. Och dom Àr inte sÄ jÀvla dÄliga ljudmÀssigt som ryktet gett dom, om det inte gÀller dÄligt kopierade vill sÀga.

1996 sÄlde jag nÀstan alla mina CD och köpte dom som fanns pÄ vinyler istÀllet. Folk tyckte jag var dum i huvet, och det fick dom vÀl Àta upp nu.

NÀr jag var mindre sÄ lÄnade jag plattor frÄn polare och la över dom pÄ rullband. Det tyckte jag var gött, dÄ, ha ha.

11. NÀmn en platta med nÄn obskyr grupp som du tycker folk borde kolla upp och varför man borde lyssna pÄ den.

Första Steeler. Det kom nÄn lÄnghÄrig drul till USA frÄn Upplands-VÀsby och lirade skiten ur hela rockvÀrlden.

Oslagbart!

BonusfrÄga: Tycker du Bathorys gula geten Àr vÀrd det höga pris den vanligtvis har?

Sjukt överpriserad numera! Riktpriset för en vuxen get Àr 2500:- DÄ Àr den visserligen inte gul, men en jÀvel pÄ att hÄlla tomten ren ifrÄn sly och ogrÀs och sÄnt.

Â