𝕭𝖆𝖘𝖙𝖆𝖗𝖉𝖘 𝖔𝖋 đ•­đ–”đ–đ–šđ–˜đ–‘Ă€đ–“

Michael Moon - Ex KING DIAMOND

Kategori: AllmÀnt

 
1. Tjena! Hur Àr dagsformen?

-Jo, tack! Är pĂ„ semester just nu och ligger vid vattnet och njuter av ledigheten.

2. Hur kom det sig att du började spela gitarr och spelar du nÄgra andra instrument?

-Började som trummis nÀr jag var runt 7-8 Är och Kiss var husgudar. Tyckte Ace var coolare Àn Peter (plus att grannarna klagade pÄ att jag spelade för högt pÄ trummorna, i morsans lÀgenhet). Spelar lite trummor, bas, keyboard men framförallt sÄ sjunger jag och spelar gitarr.

3. Var du med i nÄgra andra band innan du började spela med Madison?

-Hade mitt första band nÀr jag var 10-11. Tror vi kallade oss "The Rockers", eller nÄt. Jag var med i 5-6 band samtidigt bara för att fÄ spela gitarr varje dag. Sprang som en skollad iller mellan olika replokaler och ibland repade jag med 2-3 band samtidigt, om lokalerna lÄg nÀra.

 

4. Hur var det att vid 16-17 Ärs Älder börja turnéra lite överallt?

-Tror jag var 11-12-13 nÀr jag började turnera (med ett band som hette Gummi Band, , senare History dÀr Àven Snowy Shaw ingick) sÄ nÀr Madison ringde var jag redan en rutinerad rockrÀv ;-) Spelade pÄ allt frÄn fritidsgÄrdar, MC klubbar till svartklubbar. Klart att det var konstigt och roligt med all uppmÀrksamhet och tokroliga mÀnniskor men med facit i hand sÄ var det pÄ tok för tidigt. Vilket resulterat i att jag gÀrna slipper turnera. (Har max 25-35 resdagar om Äret)

5. NÀr du var 19 Är(?) sÄ gjorde ni en turné i Japan med Madison. Hur var det att som 19 Äring komma dit?

-Fantastiskt!! Älskar Japan. Hade gĂ€rna stannat dĂ€r.

6. Hur var den japanska publiken att spela för?

-Underbara, vÀluppfostrade och fantastiskt pÄlÀsta och kunniga. Dom kan allt om artisterna, vilket Àr roligt.

7. Du började spela med King Diamond nÀr du var 19Är ocksÄ. Var det anledningen till att du slutade i Madison?

-Nej jag hade slutat i Madison innan, det var bla dÀrför Mikkey Dee ringde nÀr Michael Denner lÀmnade. "Timing", kan man vÀl sÀga. Jag har kÀnt och spelat med Mikkey Dee sen barnsben och Andy La Rocque var sÄngare i ett annat band jag var med i.

8. Hur kom det sig att du fick erbjudandet att börja spela med King Diamond?

-Ung, snabb, het och ledig ;-) (se ovan)

9. Du var med pÄ Abigail turnén. Varför blev det bara den turnén? Var du medveten innan att det skulle bli sÄ?

-Ja, det var jag. Innerst inne sÄ ville jag inte turnera mer. Som jag svarade tidigare sÄ började jag för tidigt. Det var tyvÀrr resultatet!!

10. Vad jag förstÄr sÄ blev det inga större band för dig efter King Diamond? StÀmmer det, och i sÄ fall varför blev det sÄ?

-Jag var helt enkelt jÀttetrött pÄ turnélivet. Sista giget med King Diamond slog jag sönder mina gitarrer pÄ scen och sa till mig sjÀlv: "aldrig mer!". Idag hade man kallat det för: "gÄ in i vÀggen". SjÀlvklart var det mÄnga namnkunniga band som drog i mig och dom andra men just dÄ var det helt enkelt fel, för mig. Jag tog en paus pÄ obestÀmd tid.

 

11. Du har varit med i en del coverförestÀllningar. Tycker du det Àr roligast nu eller hade du hellre varit med i ett större band och gjort större turnéer?

-Allt har sin tid. Covers Àr jÀttekul, ibland. Det som Àr roligare idag Àr att jag bara gör saker pÄ mina villkor. Jag hade jÀttegÀrna Äkt med en större akt och helst med eget material.

12. Har du nÄgra roliga turnéminnen att dela med dig av? Skandaler, konstiga spelningar eller den klassiska tv:n ut igenom hotellfönstret?

Vi repade i New Jersey innan USA turnén 87. I samma lokaler va Àven ett japanskt band vars namn jag inte vill nÀmna. Vi festade till det efter repet och fick för oss att vi skulle jamma med bandet. Det gjorde vi. TyvÀrr va det samma kvÀll som bandet hade sitt STORA showcase för ett major skivbolag. Artiga som dom va lÀt dom oss paja hela deras grej. Pinsamt!!!

I samma stad under samma period, lyckades jag slÄ sönder höger handen pÄ termostaten i hotellrummet. Vilket resulterade i att jag inte kunde reglera vÀrmen pÄ 2 veckor och fick sova i typ 30 graders vÀrme. (Har fortfarande ont i handen trots att det gÄtt nÀstan 30 Är).

Synden straffar sig sjÀlv :-)

13. Hade du lyssnat mycket pÄ Mercyful Fate/King Diamond innan du gick med i King Diamond?

-Nej inte alls. Bara det som Mikkey och Andy spelade upp innan plattorna slÀpptes.

14. Hur var stÀmningen pÄ vÀgarna med King Diamond? Det var ju 3 göteborgare med i bandet dÄ. HÀngde ni sÀrskilt mycket med varandra? StÀmmer det att King brukar hÄlla sig för sig sjÀlv pÄ turnéerna eller hÀngde han med resten av bandet?

-PÄ resorna Àr man ju med varandra dygnet runt och det Àr klart att det frestar pÄ men alla Äkte tillsammans. Vi hade mycket roligt ihop. King hÀngde dock inte sÄ mycket med oss andra "off stage". (3 göteborgare Àr alltid kul ;-) Jag och Andy hÀngde mest dÄ vi bodde ihop.

15. Du har nÀstan alltid ett stort leende pÄ alla kort frÄn förr. Var det en rolig tid för dig med King Diamond?

-Jo, jag var glad men fick en del skit för det. "I metal ler man inte", och det Àr lite svÄrt inte le nÀr man Àlskar musik. I Madison var det bara bra att man log men sÄ var det en annan genre. "Pudelrock".

 

16. Har du nÄn kontakt med King eller nÄgra andra gamla King Diamond medlemmar idag?

-NÀ inte mycket. Springer pÄ nÄn pÄ stan ibland, jag och Mikkey har lirat lite hockey, Timi och jag mailar/chattar, Andy bor i Varberg, King har jag inte talat med sen sista giget i Köpenhamn.

17. Har du lyssnat pÄ nÄgot pÄ senare King Diamond album? I sÄ fall vad tycker du om dom?

-Har tyvÀrr inte lyssnat alls.

18. Är det nĂ„gra av dagens band som du tycker Ă€r nĂ„got att ha?

-Ja absolut!! Var ska jag börja!? Meshuggah, In Flames, Slipknot, Queens of The Stone Age. Älskar dom "nya" banden. Kan rĂ€kna upp minst 50 till i den genren.

19. Du driver idag Àven MoonVision. BerÀtta gÀrna lite om det.

-MoonVision producerar musik/shower i alla dess former. Har skrivit en hel del musik för andra artister, spelapppar och mycket mer.

20. Hur ser framtiden ut musikmÀssigt för dig nu?

-Spelar fortfarande mycket live. Har flera projekt: "Rock The Night" som bara spelar 80-tals hÄrdrock, "Headline" som kör allt frÄn Ozzy till Ledin. Livet leker och ser ljus ut.

Kolla gÀrna: www.rockthenightsweden.se www.headlinetheband.se

 

King Diamond - The Portrait (Live i Göteborg 1987) - https://www.youtube.com/watch?v=zcc7NdfFe9Q

King Diamond - Come To The Sabbath (Live i Göteborg 1987) - https://www.youtube.com/watch?v=YUTmusu4m2o

(Michael till vÀnster i bild)

 

 

Â