𝕭𝖆𝖘𝖙𝖆𝖗𝖉𝖘 𝖔𝖋 đ•­đ–”đ–đ–šđ–˜đ–‘Ă€đ–“

5 Snabba Till Paulo Staver

Kategori: AllmÀnt

1. Vilka Àr dina topp 5 grupper/artister du lyssnar pÄ i dagslÀget?

Har inga topp 5 grupper utan det Àr dagsformen som avgör. Sedan kan det vara sÄ att man ÄterupptÀcker gamla favoriter och lyssnar vÀldig mycket pÄ dem ett tag. Det senaste har det varit Lynyrd Skynyrd, Union Carbid Productions, Sparks och tidig amerikansk hardcore. Nya skivor som har spelats vÀldigt mycket hÀr hemma den senaste tiden Àr Iron Lamb - "FoolŽs Gold" och Gehennah - "Metal Police".

2. Vilkengrupp/artist som du lyssnar pÄ Àr mest underskattad enligt dig?

SvĂ„rt att sĂ€ga men jag tycker att Devil Doll borde fler uppskatta, för alla skivorna Ă€r verkligen fantastiska. Med tanke pĂ„ hur populĂ€ra Pentargram Ă€r idag sĂ„ Ă€r Ă€ven de tvĂ„ första Trouble skivorna otroligt underskattade, för mig Ă€r de riktiga doomklassiker. Svenska Face Of Evil’s debutskiva frĂ„n 2003 borde vara en legendarisk undergroundskiva, för bĂ€ttre black/thrash fĂ„r man leta efter. Sist men inte minst sĂ„ tycker jag att det Ă€r mĂ€rkligt att inte nĂ„gon storbolag har signat The Coffinshakers, det Ă€r verkligen fenomenala och drar fulla hus nĂ€r de spelar live.

3. 5 hÄrdaste skivomslagen enligt dig?

Det gÄr ju inte att frÄngÄ att Kiss skivomslag gjorde ett vÀldigt stort intryck pÄ mig pÄ 70talet, de verkligen skriker "köp mig!". NÀr man sedan började köpa skivor i början pÄ 80-talet sÄ gÄr det inte bortse frÄn att man verkligen tappade hakan nÀr man sÄg Iron Maiden - "Killers", man kunde sitta i timmar och titta pÄ det.

Venom - "Black Metal" Àr ocksÄ ett mÀsterverk i layout, stilrent och effektfullt men ÀndÄ fullt av detaljer som Àr gjorda med omsorg och finess.

NÀr sedan Voivod slÀppte "War and Pain" sÄ tyckte jag att det satte en ny standard i rÄhet som Àr svÄrslagen Àven idag. VÀldigt necro och evil!

Kommer ihÄg nÀr jag var i Köpenhamn för att festa, hade dÄligt med fickpengar och hade bestÀmt mig för att inte köpa nÄgra skivor men gick ÀndÄ ner i kÀllaren pÄ Double Fun Records. Ken Anthony stÄr dÀr och ska öppna ett nyinkommet paket och det Àr en hel packe med Celtic Frost nya skiva "To Mega Therion" med foldout och megaposter i. Jag hade inte tÀnkt köpa skivan överhuvud taget för jag var vÀldigt besviken över att Martin Ain hade slutat i bandet, men nÀr man höll den i sina hÀnder sÄ gick det bara inte att motstÄ den, sÄ det blev ingen mat den dagen.

Är Ă€ven en stort fan av Jello Biafra och Alternative Tentacels Records skivomslag och om jag ska vĂ€lja en favorit sĂ„ blir det Dead Kennedys - "Plastic Surgery Disasters", det Ă€r verkligen hĂ„rt och passar perfekt till musiken och Ă€ven Carcass omslag till debutskiva "Reek of Putrefaction" frĂ„n 1988 stack ju ut med sin brutala rĂ„het nĂ€r det kom. Skivomslag och layout Ă€r ett vĂ€ldigt roligt Ă€mne att diskutera men som jag tyvĂ€rr tycker har fallit lite i glömska de senaste Ă„ren.

4. Vilka Àr dom 5 bÀsta frontmÀnnen inom rocken enligt dig?

Det finns mÄnga jag gillar, men hÀr Àr de första jag kom att tÀnka pÄ. Bon Scott, Lemmy, Steve Harris, Johnny Thunders och Steve Sylvester.

5. SkÀmsgrupp eller artist du lyssnar pÄ?

SkÀms inte för nÄgot jag lyssnar pÄ, jag Àr nog för gammal för det.

6. BonusfrÄga: Topp 5 svenska band?

1. Nifelheim

2. The Coffinshakers

3. November

4. Entombed

5. Stillborn (Necrospiritual era)